sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Nopea banaanikakku uunipellillä

Minulla on joku vanha resepti ihanaan banaanikakkuun, siis sellaiseen mehevään kahvikakkuun, jota on hassu kutsua "kuivakakuksi", koska kakku on hyvinkin kostea. :) Kakkuvuokan sijaan minun tulee usein tehtyä tämä kakku uunipellillä, koska meillä tykätään tuosta pinnasta, jota uunipellillä paistaessa kakkuun tulee siis suhteessa paljon enemmän kuin kakkuvuokassa tulisi. Eihän se niin kaunista ole, mutta maku on valtavan hyvä ja parin päivän päästä (jos on sattunut jäämään) vähintää yhtä hyvää, jollei parempaa. Nam nam!




Tämä on nopea "sekoita kaikki ainekset" -kakku. Tai no voi pitää ensin sulattaa ja banaanit mössätä, mutta sen jälkeen kaikki vain nopeasti sekaisin. :) 

Alkuperäisessä reseptissä puhutaan mittayksikkönä kahvikupista, mutta olen muuttanut yksiköt deseiksi ja vähentänyt sokerin määrää. Tästä tulee hyvin makeaa vähemmälläkin. Myös voin määrän olen vähentänyt 200 grammasta 150 grammaan ja silti kakku on rasvaista. Täytyy joskus kokeilla tuleeko hyvää kakkua, jos vähentää rasvan määrää vielä lisää. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään kermaa, mutta sitä ei sattunut olemaan, joten laitoin maustamatonta jogurttia ja hyvää tuli silläkin. :)

Ohje:
2 kananmunaa
2dl sokeria
2 banaania (laitoin 3, kun olivat aika pieniä)
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilijasokeria
8 rkl kermaa (tai vaikka maustamatonta jogurttia)
150 g voita (sulata)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
kanelia maun mukaan

Paista 200 asteessa. Kakkuvuokassa paistoaika on n. tunnin, mutta uunipellillä tehdessä kakku valmistuu n. 15 minuutissa! :)


Muistutus! Blogissa on käynnissä kiva pieni arvonta ja sinne pääset tästä.

6 kommenttia:

  1. No voihan sen kakun näinkin tehdä. Maku on tärkein, ei ulkonäkö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä piti tehdä heti seuraavana päivänä lisää, kun oli pojalla kaveri kylässä ja tuo eka pellillinen katosi niin nopeasti, että miehelleni ei jäänyt yhtään! :D Jollain kuorrutteella tuosta saisi kauniimman, mutta on niin makeaa jo valmiiksi, että kuorruts ei saisi olla juurikaan makeaa.

      Poista
  2. 8 rlk kermaa on vähän outo mitta. helpompi olis sanoa noin reilu desilitra 8rkl=120ml.

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvää oli! Kiitos! Ja helppo ja nopea tehdä! Ei mennyt repussa litistynyt banaani hukkaan.

    VastaaPoista
  4. Vähensin rasvan 100g ja vain yksi desi sokeria. Kerman tilalle rasvaton piimä. Hyvää tuli!

    VastaaPoista
  5. Kiitos hyvästä reseptistä! Hyvin meni makean himo tällä. Luin vähän väärin ja laitoin 8tl kermaa 😄 lisäksi muistin, että olisi tullut lisäksi inkivääriä 😅, joten sitäkin laitoin ripauksen ja koska haluan aina kiva vähän muunnella, laitoin myös kourallisen porkkanaraastetta.
    Sekotin sen jo lämpimään margariinin joukkoon, niin sai pienen esikypsymisen. Voita ei ollut, käytin margariinia. Lähes sama siis 😄

    VastaaPoista