torstai 26. marraskuuta 2015

Nopeat kauraiset sämpylät leivinjauheella


Teki mieli sämpylöitä, mutta aikaa niiden tekemiseen ei ollut kauheasti, joten kuuklettelin nopeita ohjeita. Löytyi ohje ja tuli oikein hyviä sämpylöitä ja lapset haluavat niitä toistekin, niin täytyy laittaa ohje tänne, ettei pääse ainakaan katoamaan.

Itse tykkään kovasti kauran mausta ja rouheista, joten vaihdoin alkuperäisen ohjeen vehnäjauhot enemmän omaan suuhun sopiviksi. Alkuperäinen resepti löytyy täältä

Nopeat sämpylät

3 dl rouheisia sämpyläjauhoja
1/2 dl kauralesettä
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl ruisjauhoja 
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 rkl hunajaa
3 dl vettä 

Uunin voi laittaa heti kuumenemaan, sillä taikina syntyy nopeasti. 200 astetta oli alkuperäisessä ohjeessa, itse paistoin hieman yli 200 asteessa (ja pariksi viimeiseksi minuutiksi käänsin vielä kiertoilman päälle, jotta tulisi oikein kiva rapsakka kuori.)

Kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään ja sitten niihin lisätään sekoittamalla hunaja ja vesi. Taikina saa olla löysää. Taikinaa ei tarvise nostattaa. Lusikoin pellille 9 kökköä, joita hieman levitin lituskaisiksi.

Uunissa n. 15 minuuttia.
En meinannut ehtiä ottaa kuvan kuvaa, kun katosivat pelliltä niin nopeasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti